brichete rumegus foc ruf

Brichete foc din rumegus RUF

Brichete foc din rumegus

Sunt obținute 100% din lemn. Acestea nu conțin lianți sau aditivi chimici și sunt libere de impurități, fiind produse prin presarea rumegușului și a așchiilor de lemn rezultat de la fabricarea panelurilor. In timpul procesului de presare, rășina si lignina (compuși existenți in lemn) funcționează ca un liant, creându-se o bricheta compacta, cu o valoare energetica ridicata.
Brichetele din rumeguș sunt indicate pentru centralele termice, boilere si sobe, fiind o sursa alternativa pentru lemnul de foc, gaze naturale, cărbune și nu emana miros sau scântei în timpul arderii.

Date tehnice:

  • Umiditate <8%
  • Cenusa 5-10%
  • Putere calorica 4400 /kg
  • Densitate 1.1kg/dm³;
  • Ambalaj 10kg
  • cenusa poate fi utilizata ca ingrasamant bogat in minerale.

Brichetele sunt obtinute prin proces de comprimare mecanica din diverse tipuri de resturi vegetale, rumegus lemn (fag, stejar, pin, brad) sau talas de lemn, paie, coji de seminte de floarea soarelui etc. Spre deosebire de peleti, brichetele (bricheti) au dimensiuni mari si nu exista sisteme de alimentare automata. Pretul pe tona de brichete este dat de materia prima din care sunt realizate cat si de modul in care sunt ambalate (10Kg, 20Kg). Brichetele din rumegus pot inlocui lemnul de foc cu succes. Brichetele din rumegus de lemn pot fi utilizate in sobe normale pentru lemn de foc, in centralele termice ce functioneaza pe lemn, in sobe de teracota, seminee, precum si pentru gratare. Brichetele de lemn exista in diverse forme, de la rotunde, dreptunghiulare pana la octogonale (brichete tip RUF, brichete Nestro). Brichetele au o putere calorica sporita iar transportul si stocarea este mult mai facila.
Datorita modului compact in care sunt realizate, brichetele de rumegus ocupa un spatiu de depozitare redus fata de alti combustibili.